ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κολύμβησης και υποβρύχιας αλιείας από το υπ. Ναυτιλίας

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κολύμβησης και υποβρύχιας αλιείας από το υπ. Ναυτιλίας
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού λαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τη θαλάσσια κολύμβηση.

«Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται».

Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο τραγικός απολογισμός

Να σημειωθεί πως μια γυναίκα 78 ετών κατέληξε σήμερα στην Πέλλα από κορωνοϊό. Σύμφωνα με κατοίκους της Φουστάνης, που επικαλείται το pellanews.gr, η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ένας 51χρονος από την Καστοριά.

Ο 51χρονος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να φεύγει τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 6 άτομα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ.

«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», είπε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ