ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων
INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε ορισμένες περιοχές, που έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και φτάνουν κατα τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Νήσος Σάμος" για Χίο και Μυτιλήνη ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το Λαύριο για Κέα.

Επίσης κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Περιορίζεται σταδιακά η κακοκαιρία στα κεντρικά και νότια. Διατηρούνται οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Δευτέρας 06/04 σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Εύβοια, όπου από εχθές, Κυριακή 05/04 έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα.

meteo daily rain

Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο με ριπές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 90 χλμ/ώρα, όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα.

max hi speed

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 06/04 αναμένονται βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 07/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Σταδιακά και έως το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ