ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παπαχελάς: Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός, εγώ τον υποτίμησα

Κορωνοϊός - Παπαχελάς: Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός, εγώ τον υποτίμησα
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό μίλησε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς.

«Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαχελάς ήταν μια στιγμή δύσκολη: «Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας».

Παράλληλα, τόνισε:

«Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα».

Ο κ. Παπαχελάς εξήγησε ότι παρόλο που είχε συμπτώματα δεν το αντιμετώπισε στην αρχή με τη σοβαρότητα που αρμόζει, καθώς θύμιζε μια βαριά γρίπη.

«Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό, κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 στην εντατική», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, είπε ότι μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον ιό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί έμαθαν ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται».«Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια και τη στήριξε που του παρείχε.

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί», υποστήριξε ο Αλέξης Παπαχελάς.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ