Προσφυγικό: Το επόμενο δεκαήμερο η μετεγκατάσταση 50 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γερμανία
Πενήντα ασυνόδευτοι ανήλικοι θα μετεγκατασταθούν άμεσα στη Γερμανία, όπως συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χέλμουτ Τάιχμαν, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι κ. Κουμουτσάκος και Τάιχμαν συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε η μετεγκατάσταση να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Επιπλέον, για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τη διοργάνωση στην Αθήνα της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Ασυνόδευτοι Ανήλικοι στη Μετανάστευση», πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.
Συμφωνήθηκε ότι και για τα δύο αυτά θέματα, για τα οποία υπάρχει ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος, με την αξιοποίηση της θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Αγρότες Νίκαιας: Δεν το βάζουμε κάτω - Απέτυχε η παγίδα κοινωνικού αυτοματισμού
16:44
Νετανιάχου: Επενδύσεις 93 δισ. ευρώ για «ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων» την επόμενη δεκαετία
16:34
«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ» - «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
16:23
Στα λευκά το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν - Στα 40 εκατοστά το χιόνι στην κορυφή (vid)
16:12