ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αθήνα: Γάμοι εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός - Αθήνα: Γάμοι εν μέσω πανδημίας
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Παρόλο που η πλειοψηφία των μελλόνυμφων επιλέγει να αναβάλλει προσωρινά την τελετή του γάμου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να προσαρμοστούν στις επιταγές του νέου κορωνοϊού και ανεβαίνουν τα σκαλιά του δημαρχείου.

Χωρίς γονείς και φίλους, πέντε ζευγάρια παντρεύτηκαν την Τετάρτη με πολιτικό γάμο εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Άλλωστε, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού, ο δήμος Αθηναίων διενεργεί πολιτικούς γάμους δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Η Αθηνά και ο Ρόμπερτ είναι ένα από τα πέντε ζευγάρια που παντρεύτηκαν πολιτικά, τηρώντας απαράγγελτα τα μέτρα ασφαλείας. Ενώπιον μόλις δύο μαρτύρων, ο Ρόμπερτ περίμενε την Αθηνά στο κατώφλι του δημαρχείου της Αθήνας κρατώντας την ανθοδέσμη και φορώντας τα «απαραίτητα» γάντια μιας χρήσης.

Η Αθηνά με ένα άσπρο φόρεμα -και χωρίς γάντια- τον αγκάλιασε και μαζί με τους δύο μάρτυρες ανέβηκαν στην αίθουσα τελετών. Η οδηγία είναι σαφής: μόνο το ζευγάρι και οι δυο μάρτυρες μπορούν να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα.

Η Ειρήνη και ο Αχιλλέας, αποφάσισαν να έχουν καλεσμένους, συμβαδίζοντας πλήρως όμως με το «μένουμε σπίτι». Οι κουμπάροι ανέλαβαν χρέη ανταποκριτών και μέσω live streaming ή βίντεο, γονείς και φίλοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή.

Μετά το γάμο δεν ακολούθησε δεξίωση για ευνόητους λόγους, αλλά επέστρεψαν στα σπίτια τους και θα συνεχίσουν να προσέχουν για τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Nιόπαντροι και εμφανώς συγκινημένοι, δήλωσαν στο CNN Greece:

«Είμαστε αγαπημένοι, πήραμε τα απαραίτητα μέτρα και ήρθαμε να κάνουμε την τελετή μόνο εμείς και οι μάρτυρες. Σε ένα μήνα θα γεννηθεί το μωρό μας, πλέον είμαστε και επίσημα οικογένεια».

«Όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να ομορφαίνουμε τις στιγμές και να βελτιώνουμε προσωπικές και κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις», είναι το μήνυμα της Ειρήνης και του Αχιλλέα.

«Η ζωή συνεχίζεται. Και σε πολλές περιπτώσεις, όπως μία εγκυμοσύνη, υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει ένας γάμος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, Σάκης Κολλάτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ