ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αθήνα: Κλίμακιο και διαγνωστικά τεστ του ΕΟΔΥ στη νέα Δομή Αστέγων

Κορωνοϊός - Αθήνα: Κλίμακιο και διαγνωστικά τεστ του ΕΟΔΥ στη νέα Δομή Αστέγων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη στη νέα Δομή Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ο ΕΟΔΥ εξέτασε όλους τους ωφελούμενους της Δομής, καθώς και προσωπικό που απασχολείται εκεί.

Όλα τα αποτελέσματα από τους προηγούμενους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Δομή είναι αρνητικά και αναμένονται τα σημερινά.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων καθώς η προστασία των ευάλωτων ομάδων και πληθυσμών αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας.

Η νέα δομή βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων. Ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει προτεραιότητα στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο και δεν έχουν καμία δυνατότητα στέγασης και σε δεύτερο στάδιο θα γίνει η μεταφορά των ανθρώπων που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας του Δήμου που τώρα είναι στο ξενοδοχείο Ιονίς.

Το Ιονίς προορίζεται για τη φιλοξενία ανθρώπων που είναι τοξικοεξαρτημένοι σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ. Εκεί υπάρχουν 160 θέσεις.

Το νέο κέντρο θα μπορεί να φιλοξενεί πάνω από 400 άτομα αν χρειαστεί και στόχος είναι να καλύψει όλες τις ανάγκες αστεγίας στην πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ