ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: 25 θετικοί στον ιό στη Λάρισα - Τα μέτρα τηρούνται

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: 25 θετικοί στον ιό στη Λάρισα - Τα μέτρα τηρούνται
ΙΝΤΙΜΕ

Στον καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον τέσσερα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ανέφερε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι 16 από τους 25 που νοσούν μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους που φυλάσσονται.

«Eίμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα δεδομένα τα σταθμίζουμε σε 12ωρη βάση, ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός», ανέφερε.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κατοίκους των οικισμών που έχουν μπει σε καραντίνα στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όροι τηρούνται.

Σημειώνεται πως προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το σχέδιο οργάνωσης της περιοχής.

Το πρωί τοποθέτηθαν, από ειδικά συνεργεία, επτά οικίσκοι, οι οποίοι θα λειτουργούν ως σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων της περιοχής με τρόφιμα και άλλα είδη.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία τροφοδοσίας έχουν οριστεί στις οδούς: Σωκράτους και Πλάτωνος, Αρχιμήδους και Πλάτωνος, Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας, Δανάης και Aεροδρομίου, Δανάης και Αρχιμήδους, Ροδιάς και Καραμανλή.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει έρθει σε συνεννόηση με σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με τα σούπερ μάρκετ για παραγγελίες. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ, και ύστερα από συνεννόηση, θα την παραδίνουν σε καθορισμένη ώρα, σε ένα από τα έξι καθορισμένα σημεία, όπου και θα πληρώνονται είτε με μετρητά, είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ