ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στη Λάρισα - 30 συνολικά στη Νέα Σμύρνη

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στη Λάρισα - 30 συνολικά στη Νέα Σμύρνη
ΙΝΤΙΜΕ

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκαν στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, έπειτα από ιχνηλάτηση των επαφών 25χρονου.

Από το πρώτο θετικό κρούσμα βρέθηκαν συνολικά 8 επαφές και μέχρι στιγμής έχουν δώσει δείγμα 6 από αυτές (ένα ήταν αρνητικό).

Αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα και για τα άλλο δύο άτομα, αναφέρει το onlarissa.gr.

«Eίμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα δεδομένα τα σταθμίζουμε σε 12ωρη βάση, ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός», ανέφερε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κατοίκους των οικισμών που έχουν μπει σε καραντίνα στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όροι τηρούνται.

Σημειώνεται πως προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το σχέδιο οργάνωσης της περιοχής.

Το πρωί τοποθέτηθαν, από ειδικά συνεργεία, επτά οικίσκοι, οι οποίοι θα λειτουργούν ως σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων της περιοχής με τρόφιμα και άλλα είδη.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία τροφοδοσίας έχουν οριστεί στις οδούς: Σωκράτους και Πλάτωνος, Αρχιμήδους και Πλάτωνος, Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας, Δανάης και Aεροδρομίου, Δανάης και Αρχιμήδους, Ροδιάς και Καραμανλή.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει έρθει σε συνεννόηση με σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με τα σούπερ μάρκετ για παραγγελίες. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ, και ύστερα από συνεννόηση, θα την παραδίνουν σε καθορισμένη ώρα, σε ένα από τα έξι καθορισμένα σημεία, όπου και θα πληρώνονται είτε με μετρητά, είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ