ΕΛΛΑΔΑ

Άφαντος ο ιερέας που κοινωνούσε σε εκκλησία στο Κουκάκι

Άφαντος ο ιερέας που κοινωνούσε σε εκκλησία στο Κουκάκι
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Άφαντος παραμένει ο ιερέας που κοινωνούσε πιστούς στο Κουκάκι την Κυριακή των Βαΐων, αψηφώντας έτσι τις εκκλήσεις των ειδικών αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Οι Αρχές εξακολουθούν να τον αναζητούν, ωστόσο εκείνος φαίνεται πως κρύβεται, προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Ο ιερέας δεν εμφανίστηκε στις Αρχές, ενώ η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει στην εκκλησία.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του ιερέα «δεν συνιστά πράξη αγάπης».

«Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ιερέας λειτούργησε κανονικά την Εκκλησία και περίπου 15 πιστοί προσήλθαν για να λάβουν Θεία Κοινωνία από την πλαϊνή πόρτα του ναού.



Στις παρατηρήσεις γειτόνων ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο παπάς απάντησε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και προχώρησε κανονικά στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ