ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βαρβάκειος Αγορά: Μειωμένη η προσέλευση των καταναλωτών παρά τις χαμηλές τιμές

Κορωνοϊός - Βαρβάκειος Αγορά: Μειωμένη η προσέλευση των καταναλωτών παρά τις χαμηλές τιμές
CNN Greece

Αυξημένα είναι τα μέτρα προστασίας της υγείας καταναλωτών και εργαζομένων στη Βαρβάκειο Αγορά, λόγω των ημερών, καθώς τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι έχουν ξεκινήσει.

Οι πολίτες καταφθάνουν ούτως ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αγορές, για το διαφορετικό Πάσχα -λόγω κορωνοϊού- που καλούνται να περάσουν φέτος στο σπίτι.

Ο κόσμος δείχνει να έχει συμμορφωθεί σημαντικά στα μέτρα προστασίας που υποδεικνύει το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ.

O Πρόεδρος κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης, μίλησε για τις διαφορετικές ημέρες του Πάσχα που βιώνουν οι Έλληνες, τη διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με πέρυσι, αλλά και την τιμή του οβελία φέτος.

«Ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις. Δεν θα πάθουμε τίποτα εάν δεν ψήσουμε αρνί. Θα το ψήσουμε μετά τη στιγμή που θα λήξουν τα μέτρα. Πρωτεύον είναι η υγεία και από εκεί και έπειτα θα βολευτούμε με τον φούρνο» αναφέρει συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN Greece.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αισθητά χαμηλότερες είναι οι τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρυσι, ενώ παράλληλα καταγράφεται και μείωση στην κίνηση των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, φέτος οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 1-2 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι που κυμαίνονταν στα 7-8 ευρώ το κιλό.

«Οι τιμές ξεκινάνε από 5 ευρώ μέχρι 7. Είναι χαμηλές για δύο παράγοντες: Πρώτον δεν είχαμε εξαγωγές γιατί οι δύο βασικές χώρες που εξαγάγαμε έχουν θρήνους, η Ιταλία και η Ισπανία. Δεύτερον, δεν θα μπει σούβλα και από τη στιγμή που δεν θα μπει, δεν θα 'χουμε και σπατάλη» αναφέρει ο κ. Τσιρώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ