ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Καταζητείται, αλλά κάνει αναρτήσεις στο Facebook ο ιερέας που κοινωνούσε στο Κουκάκι

Κορωνοϊός: Καταζητείται, αλλά κάνει αναρτήσεις στο Facebook ο ιερέας που κοινωνούσε στο Κουκάκι
ΙΝΤΙΜΕ

Μπορεί να καταζητείται ο ιερέας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι που μετέλαβε πιστούς την Κυριακή των Βαΐων, αψηφώντας έτσι τις εκκλήσεις των ειδικών αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ωστόσο κάνει ακόμα αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας έκανε μια ανάρτηση με τα λόγια του Μητροπολίτη Μόρφου:

«Όταν ήρθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου… Διάλεξε….Τι θες να εφαρμόσεις τον νόμου του κράτους ή τον νόμου του Χριστού; Εμένα ο Χριστός αυτό μου λέει. Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω. Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα είναι η ίδια η ζωή, όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και για αυτή την αρρώστια.

Και για την επόμενη που έρχεται είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε τη Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται είναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία».

Σημειώνεται πως ο ιερέας δεν εμφανίστηκε στις Αρχές, ενώ η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει στην εκκλησία.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του ιερέα «δεν συνιστά πράξη αγάπης».

«Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο ιερέας λειτούργησε κανονικά την Εκκλησία και περίπου 15 πιστοί προσήλθαν για να λάβουν Θεία Κοινωνία από την πλαϊνή πόρτα του ναού.

Στις παρατηρήσεις γειτόνων ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο παπάς απάντησε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και προχώρησε κανονικά στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ