ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Δίχτυ προστασίας» στους ηλικιωμένους

Κορωνοϊός: «Δίχτυ προστασίας» στους ηλικιωμένους
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Δίχτυ προστασίας» σε οίκους ευγηρίας απλώνουν οι υγειονομικές Αρχές, μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊούσε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νέα Μάκρη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας της Αττικής, οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, 10 ηλικιωμένοι αλλά και δύο εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας νόσησαν, με τους αρμόδιους να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό των ηλικιωμένων στη Νέα Μάκρη βρέθηκε χθες και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς στο περιστατικό κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ενημέρωσης.

Ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κλιμάκια του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ επισκέφτηκαν οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, όπου διαπίστωσαν παραλείψεις στα μέτρα προστασίας αλλά και πρακτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν στη μετάδοση του ιού.

Όπως είπε, ελέγχθησαν όλα τα σημεία σε κοινόχρηστους χώρους όπου θα μπορούσε να μεταδοθεί ο ιός, ενώ δόθηκαν και πάλι οδηγίες στο προσωπικό.

Ανάμεσα στις οδηγίες περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας σε κάθε περίσταση εντός των δομών, κάτι που όπως είπε αποτελούσε οδηγία του ΕΟΔΥ από την αρχή, αλλά και το πλύσιμο των χεριών πριν και μετά την επαφή με τους φιλοξενούμενους στις δομές.

Επίσης, έγινε διανομή υγειονομικού υλικού και προληπτικών φαρμάκων για τους φιλοξενούμενους. «Όλοι οι θετικοί απομακρύνθηκαν από τις δομές, όπως και οι εργαζόμενοι με τακτική επαφή» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων του εργαζομένου ή μέλους της οικογένειάς του, δεν πρέπει να προσέρχεται στον χώρο εργασίας», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ