ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στέκονται διπλά στους ανθρώπους που υποφέρουν

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στέκονται διπλά στους ανθρώπους που υποφέρουν

Το Πασχαλινό τραπέζι εν μέσω πανδημίας σε χιλιάδες οικογένειες, φρόντισε να στρωθεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μαζί με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το Γενικό Φιλόπτωχο.

Ιερείς της Αρχιεπισκοπής και ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Κωνσταντίνος Δήμτσας, μαζί με εθελοντές και συνεργάτες, επισκέπτονται αυτές τις μέρες πόρτα-πόρτα, τα σπίτια οικογενειών που μένουν στο σπίτι και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προσφέροντας το παραδοσιακό αρνί, ψάρια με την ευγενική χορηγία του Δ. Φλεριανού και ΣΙΑ Ε.Ε καθώς και «δέματα αγάπης» με είδη τροφίμων για τις καθημερινές τους ανάγκες και για την Κυριακή του Πάσχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε σήμερα το πρωί τα δέματα που θα διατεθούν σε περίπου 10.000 εμπερίστατες οικογένειες και υπογράμμισε την συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

«Σε αυτές τις Άγιες αλλά και παράλληλα δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι, είπε ο Μακαριώτατος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας, αυτούς που χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας. Η Αρχιεπισκοπή και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συνεχίζουν να στέκονται πλάι στους πιο ευάλωτους, επεκτείνοντας τις διανομές τροφίμων στα σπίτια και παράλληλα πραγματοποιώντας τα εβδομαδιαία συσσίτια για τους άστεγους συνανθρώπους μας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στην χαρτογράφηση των εμπειρότατων οικογενειών που στηρίζει η Αρχιεπισκοπή και στις δυσκολίες επιβίωσης τους.

«Ο κορωνοϊός , είπε ο κ. Δήμτσας, μοιάζει να μας προτρέπει: Επανεξετάστε τις αξίες και τον τύπο του ανθρωπισμού που καυχάσθε ότι έχετε. Όλη η ανθρωπότητα είστε μια οικογένεια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Μπορούμε να τους προσεγγίζουμε με τα σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Επείγει να μετάσχουμε σε αυτόν στον αγώνα ελευθερίας τους από τον φόβο και να στηρίξουμε τις ανάγκες επιβίωσης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ