ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το 3,5 μηνών βρέφος που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το 3,5 μηνών βρέφος που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο
ΙΝΤΙΜΕ

Εξιτήριο έλαβε την Μεγάλη Τρίτη το 3,5 μηνών βρέφος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το παιδί είναι πολύ καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Παράλληλα, σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο το 9 μηνών βρέφος, το οποίο παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Η ίδια πηγή αναφέρει πως ενδέχεται και αυτό να λάβει εξιτήριο εντός της εβδομάδας.

Όσον αφορά στην κατάσταση του 15 μηνών κοριτσιού από το Δροσερό Ξάνθης, κρίνεται ακόμη κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Τα αποτελέσματα των γονέων του κοριτσιού είναι αρνητικά για κορωνοϊό και κανείς δεν γνωρίζει πώς κόλλησε τον ιό το παιδί.

Να σημειωθεί πως σε Δροσερό και Τόπειρο Ξάνθης έγιναν συνολικά 326 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

«Ολοκληρώθηκαν 326 δείγματα σε τρία εργαστήρια, σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προερχόμενα από το Δροσερό και την περιοχή του Τόπειρου. Και τα 326 δείγματα ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Όπως αρνητικά είναι και όλα τα δείγματα, και τα 15, του ιατρικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή και σε εγρήγορση, μιας και η Ξάνθη, η Μύκη και η ευρύτερη περιοχή, έχουν πολύ μεγάλα φορτία», πρόσθεσε.

«Αποφύγαμε μία κατάσταση δύσκολη. Αυτό, όμως δεν σημαίνει τίποτα, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και καλούμε όλους τους κατοίκους και μέχρι τις 27 Απριλίου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις μικρές και μεγάλες απαγορεύσεις που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως να μείνουν σπίτια τους», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι κάτοικοι του Δροσερού βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν για τα αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ