ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι στους οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι στους οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας
INTIME NEWS / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σε εξέλιξη βρίσκεται τη Μεγάλη Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, σε συνέχεια των ιχνηλατήσεων των επαφών των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και της διαντίδρασης επαφών και επισκέψεων που παρατηρήθηκε στην ευρύτερη περιοχή», όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μαζικά και ταυτόχρονα 1.200 έλεγχοι στο σύνολο των οικισμών των Ρομά της Θεσσαλίας.

  • Στη Δημοτική Ενότητα της Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη, στον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.
  • Στη Δημοτική Ενότητα της Μαγνησίας, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, στην Αγία Παρασκευή και στη Νεάπολη.
  • Στη Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας, στη Μαύρικα και στην περιοχή των Σοφάδων στον παλιό οικισμό “Νέα Ζωή” και
  • Στη Δημοτική Ενότητα Τρικάλων, στο Κηπάκι, στον Πύργο και στο Καλαμάκι», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε, «για τους ελέγχους αυτούς συνεργάζονται κλιμάκια της ΓΓΠΠ, του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όλων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

«Τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει στην τύχη του. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλο ένα πρωτόκολλο ασφαλείας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.



Κατά τα λοιπά, στα 2.192 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας καθώς καταγράφηκαν 22 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Οι νεκροί έφτασαν τους 102 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθανε ακόμη ένας άνθρωπος.

Παράλληλα, 22 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ενώ 72 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι. Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 50.700 κλινικά δείγματα.

Από τα συνολικά κρούσματα τα 599 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 899 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ