ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημο το λιμάνι του Πειραιά

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημο το λιμάνι του Πειραιά

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και υπό κανονικές συνθήκες θα κορυφωνόταν η έξοδος των Αθηναίων προς τα νησιά για το Πάσχα.

Αντίθετα, το λιμάνι του Πειραιά είναι άδειο, και όσοι έχουν έρθει για να κάνουν τζόκινγκ ή να περπατήσουν είναι περισσσότεροι από τους ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό και τα στοιχεία για την κίνηση, από τον Πειραιά σήμερα θα έχουμε επτά αναχωρήσεις, η Ραφήνα ουσιαστικά είναι κλειστή από τη Μεγάλη Πέμπτη και δεν θα έχει δρομολόγια μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου θα έχουμε σήμερα τέσσερα δρομολόγια. Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, από τον Πειραιά θα υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο. Αυτά ισχύουν για όλα τα νησιά πλην Αργοσαρωνικού.

Όσον αφορά τώρα την πειθάρχηση των επιβατών δεν υπάρχουν παραβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο κόσμος δεν ταξιδεύει και τα πλοία φεύγουν με λίγους μόνιμους κατοίκους και φυσικά με νταλίκες και οχήματα τροφοδοσίας για τα οποία δεν ισχύουν οι περιορισμοί.

Μέχρι τις 27 Απριλίου έχει ανασταλεί η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο αεροπορικώς όσο και ακτοπλοϊκώς, με εξαίρεση τη μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους και τη μετάβαση κατοίκων των μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα για πρόσβαση σε γιατρό, φαρμακείο και σούπερ μάρκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ