ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στους 108 οι νεκροί - 17 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Κορωνοϊός: Στους 108 οι νεκροί - 17 νέα κρούσματα στη χώρα μας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Στα  2.224 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 17 νέα, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Επίσης καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 108. Οι 29 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από αυτά συνολικά κρούσματα, τα 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.



Ακόμη, 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ουρές σε Βαρβάκειο, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία

Σημειώνεται πως σήμερα, Μ. Παρασκευή επικρατούσε το αδιαχώρητο στα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία και στη Βαρβάκειο αγορά, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες του CNN Greece, ενόψει του Πάσχα.

Αντίστοιχη εικόνα με τεράστιες ουρές επικρατεί και στο ΚΤΕΛ Λιοσίων, όπου αρκετοί Αθηναίοι έσπευσαν να παραλάβουν δέματα από το χωριό, καθώς φέτος δεν μπόρεσαν να πάνε εκεί για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Πάσχα με κορωνοϊό: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως στα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού έχουν διαταθεί το τελευταίο διάστημα 5.000 αστυνομικοί.

Ήδη, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το πώς θα κινηθεί η αστυνομία την ημέρα του Πάσχα, καθώς έχει καταστεί σαφές από όλες τις πλευρές πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα συγκέντρωσης σε πυλωτές και ταράτσες για το ψήσιμο του αρνιού.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι οποίος θέλει να ψήσει το αρνί στο σπίτι του δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό όμως δεν μπορεί να κάνει είναι να συγκεντρωθούν φίλοι και συγγενείς γύρω από τη σούβλα και το κυριακάτικο τραπέζι σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Δεν μπορεί να γίνουν μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και να δούμε πυλωτές που να έχει στρωθεί γλέντι με 10 ή 20 άτομα» είπε στο CNN Greece στέλεχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η αστυνομία θα περιπολεί σε στενά και όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους όπου θα προσπαθεί να εντοπίσει «αντάρτες» ενώ το ελικόπτερο και το drone της αστυνομίας θα δίνουν εικόνες από ταράτσες.

Πάντως έχει δοθεί εντολή να ελέγχεται κάθε καταγγελία που θα λαμβάνει το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και περιπολικό θα στέλνεται στο σημείο για να γίνεται η διασταύρωση της πληροφορίας.

«Ελπίζουμε πολύ στο φιλότιμο του Έλληνα, ο οποίος δεν θα ανέχεται να γλεντά με φίλους στην αυλή του σπιτιού του και να δείχνει στους υπόλοιπους γείτονές του ότι δεν σέβεται το κόπο και την προσήλωση στα μέτρα, που έχει δείξει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών...» λέει στο CNN Greece το ίδιο στέλεχος.

Πάντως, «πονοκέφαλο» στην αστυνομία προκαλούν περιοχές όπου υπάρχουν εξοχικά στα οποία οι ένοικοί τους κατάφεραν να φτάσουν πριν επιβληθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Έλεγχοι και περιπολίες θα γίνονται συνεχώς από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα όπου ήδη το προηγούμενο διάστημα «χαρτογράφησαν» και γνωρίζουν σε ποια εξοχικά επέστρεψαν οι ένοικοί τους.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι σε διόδια και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας θα είναι ενισχυμένοι και οι εντολές που έχουν πάρει τα πληρώματα των περιπολικών είναι να μην αφήνουν κανέναν να περάσει χωρίς να έχει επαρκείς αιτιολογίες για τη βεβαίωση που θα φέρει μαζί του για την μετακίνηση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ