ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σύψας: Το καλοκαίρι δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ο ιός

Κορωνοϊός - Σύψας: Το καλοκαίρι δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ο ιός
ΙΝΤΙΜΕ

Αισιόδοξος είναι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, για την πορεία του κορωνοϊού, λέγοντας πως το καλοκαίρι δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, κάτι που θα δώσει χρόνο στους επιστήμονες ενόψει φθινοπώρου.

«Πετύχαμε να μη γίνουμε Ιταλία» ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στο Open και πρόσθεσε: «Πετύχαμε να μην έχουμε κι εμείς αυτές τις δραματικές εικόνες».

Ο Νίκος Σύψας σχετικά με την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας υπογράμμισε επίσης ότι «χρειάζεται λίγο ακόμα να μείνουμε στα σπίτια μας για να μην έχουμε διασπορά και να μην έχουμε πρόβλημα τον Μάιο και από εκεί και πέρα κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Το σημαντικό, όπως τόνισε ο καθηγητής, είναι να βλέπουμε συνεχή πτώση στην καμπύλη των κρουσμάτων, των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών.

Τέλος ενόψει καλοκαιριού είπε:

«Το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι ο ιός θα έχει μικρότερη μεταδοτικότητα και το φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι. Ελπίζουμε να έχουμε και το φάρμακο για να μην αντικρύσουμε ποτέ τις εικόνες της Ιταλίας ή της Αμερικής».

Σημειώνεται πως στα 2.224 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 17 νέα, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Επίσης καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 108.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ