Θα πάμε διακοπές φέτος; Τι απαντά ο Νίκος Σύψας
Τη θέση ότι θα μπορέσουμε φέτος να πάμε διακοπές παρά την κρίση του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων Νίκος Σύψας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας υπογράμμισε, ωστόσο, ότι θα υπάρχουν κανόνες και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ακόμη και στις παραλίες.
Ερωτηθείς για τον τουρισμό, ο κ. Σύψας εκτίμησε πως θα μπορούν να έρθουν τουρίστες αλλά όχι μαζικά.
«Θα πρόκειται για επιλεγμένο τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάσει σύντομα το θέμα των σχολείων.
Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η τρίτη λυκείου αλλά και οι φοιτητές που φέτος αναμένεται να πάρουν το πτυχίο τους.
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών, ο κ. Σύψας τόνισε πως είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί μέσα στον Μάιο.
Υπογράμμισε, ωστόσο, πως αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά, καθώς εάν υπάρξει πισωγύρισμα η υγειονομική και οικονομική επιβάρυνση θα είναι χειρότερες.
Κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έχουν δηλώσει πως οι ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνουν στις 27 Απριλίου.
SPONSORED
Έτοιμο να επιβάλει τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ το Ιράν - Η σημασία της εκεχειρίας Ισραήλ και Λιβάνου
20:21
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή 5/6 στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω έργων
20:11
Σφοδρές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο και Μακεδονία - «Βούλιαξαν» χωριά των Ιωαννίνων
20:05
CNNi: Ένοχος για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων θα δηλώσει ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Τζον Μπόλτον
20:02