ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. – «Τσουχτερά» πρόστιμα και σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. – «Τσουχτερά» πρόστιμα και σήμερα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Οι άσκοπες μετακινήσεις είναι και σήμερα... απαγορευμένος καρπός καθώς ισχύουν τα έκτακτα μέτρα που είχε εξαγγείλει για τις ημέρες του Πάσχα η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση «έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της ΚΥΑ «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και
β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Οικονόμου: Ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει αστυνομία

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τήρησε τις οδηγίες.

«Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τη στάση των πολιτών, που τήρησαν στην πλειοψηφία τους τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού τις ημέρες του Πάσχα.

«Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην περαιτέρω πορεία, οδεύοντας προς μια σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποκλιμάκωση των μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί την καμπύλη διάδοσης του κορωνοϊού» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ