ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα για το «Ελ. Βενιζέλος» - Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των επιβαινόντων

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα για το «Ελ. Βενιζέλος» - Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των επιβαινόντων
CNN Greece

Ολοκληρώθηκε η καραντίνα για τους επιβαίνοντες του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι ήδη 160 άτομα τουρκικής υπηκοότητας έχουν αναχωρήσει για τη χώρα τους και τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι.

«Το Μεγάλο Σάββατο, 160 πολίτες Τουρκίας αναχώρησαν οδικώς και έφτασαν στη γείτονα χώρα. Αύριο αναχωρούν οδικώς για Οδησσό, οι Ουκρανοί, Μολδαβοί και Βούλγαροι επιβαίνοντες. Έχει εξασφαλιστεί η διέλευση από τη Βουλγαρία και την Ρουμανία. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να αναχωρήσουν αύριο οι 76 Ινδονήσιοι του πλοίου», είπε χαρακτηριστικά.



2.245 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στους 116 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον στις 2.245.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα. Εκ του συνόλου των θανόντων οι 30 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη και το 90,5% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 84% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών. Συνολικά 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Εκ των 2.245 κρουσμάτων, τα 570 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ