ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη
ΙΝΤΙΜΕ

Οι λόγοι που οδηγείται ένας νέος άνθρωπος στο θάνατο μπορεί να ποικίλουν, είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπροσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη.

«Αν και η κλινική εικόνα των παιδιών με την νόσο είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τους ενήλικες και των νέων ενηλίκων ηπιότερη σε σχέση με τους ηλικιωμένους δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα υγείας», ανέφερε.

Όπως είπε ο καθηγητής, «το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με άλλα νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού όπως πνευμονίες και την γρίπη όπου καταγράφουμε τέτοια σοβαρά περιστατικά. Σε μεγάλη μελέτη που αφορούσε παιδιά από την Κίνα καταγράφηκε μόλις 1 θάνατος μεταξύ 2.135 παιδιών που ήταν θετικά», είπε.

Όπως είπε σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, σε άλλες παραμένουμε με το ερωτηματικό.

«Παίζει ρόλο και ο γονιδιακός παράγοντας. Και η μικρή άμυνα αλλά και η πολύ ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν σε αυτόν τον ιό. Κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου εμφανίζουν μικρή δύσπνοια αλλά έχουν σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση και φτάνουν στα τελικά στάδια ανεπάρκειας πνευμόνων. Η παραμικρή δύσπνοια πρέπει να αξιολογείται ιατρικά», συνέχισε.Ο καθηγητής ανέφερε ως παράδειγμα τον έρπητα, λέγοντας πως είναι από τις λοιμώξεις που κάποιος την περνάει ελαφρά αλλά σε κάποιους προκαλεί εγκεφαλίτιδα με σοβαρές επιπλοκές, μέχρι και θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ