ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θλιβερές εικόνες στο Κρανίδι - «Μάχη» για μια σακούλα με προμήθειες

Κορωνοϊός: Θλιβερές εικόνες στο Κρανίδι - «Μάχη» για μια σακούλα με προμήθειες
Screen grab/Twitter AFP

Θλιβερές εικόνες από το Κρανίδι, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα, κατέγραψε η κάμερα του Γαλλικού πρακτορείου, με πρόσφυγες και μετανάστες να δίνουν «μάχη» για μια σακούλα με προμήθειες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, παρά το συναγερμό που έχουν σημάνει οι Αρχές στην περιοχή μετά τα 151 ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού, δεκάδες άτομα τρέχουν προς την ομάδα που έχει αναλάβει τη διανομή των γευμάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα το κλιμάκιο αποχωρεί από το σημείο, καθώς η κατάσταση ξεφεύγει.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

«Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ