ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού: Ένιωσα ότι έβγαινε η ψυχή μου

Κορωνοϊός - Συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού: Ένιωσα ότι έβγαινε η ψυχή μου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Τη δική του μαρτυρία για τα όσα βίωσε, έχοντας νοσήσει από τον κορωνοϊό έδωσε ένας 47χρονος γιατρός, ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο 47χρονος Χαρίλαος Ταμπαθάνης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, εξομολογήθηκε την περιπέτεια που πέρασε εξαιτίας του κορωνοϊού, λέγοντας πως «ήταν αρκετά κουραστική και επίπονη διαδικασία».

Η περιπέτεια του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές του μήνα όταν ανέβασε πυρετό. Άμεσα ο 47χρονος άνδρας υποβλήθηκε σε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ακολούθως, λόγω της ιδιότητάς του, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κι έσπευσε να ενημερώσει όλους εκείνους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, για να τους προστατέψει.

«Ήταν να βγω τη Μεγάλη Δευτέρα και ξαφνικά, επειδή είχα διάφορες επιπλοκές, μου το ακύρωσαν». Ο κ. Ταμπαθάνης δεν διασωληνώθηκε. Όπως είπε, ένα από τα φάρμακα που τον βοήθησαν να ανακάμψει, είναι αυτό που χορηγήθηκε και στον βουλευτή Χρήστο Κέλλα, που νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

«Η κατάσταση της υγείας μου επιδεινώθηκε πάρα πολύ, στην πορεία βελτιώθηκε, ήταν μια απίστευτη εμπειρία».

Από όλη αυτή τη δοκιμασία ο ίδιος διαλέγει να κρατήσει την πιο ευχάριστη στιγμή.

Ο κ. Ταμπαθάνης σημείωσε ότι η πιο δύσκολη στιγμή της νοσηλείας του ήταν όταν ένιωσε κάποια πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να ερμηνεύσει ιατρικά.

«Φοβήθηκα ότι κάτι κακό θα μου συνέβαινε. Ήταν ένα συναίσθημα που δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου. Ένιωθα ότι έφευγε η ψυχή μου», δήλωσε.

Ο 47χρονος γιατρός δήλωσε πως οι συνάδελφοί του είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, ωστόσο θα αργήσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι εξουθενωμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ