ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι»: Ο ασθενής δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο

Κορωνοϊός - Εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι»: Ο ασθενής δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο
CNN Greece

Για το κρούσμα του κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι αναφέρθηκε ο διοικητικός διευθυντής Αλέκος Κοκκινάκης, λέγοντας πως πρόκειται για εξωτερικό ασθενή ο οποίος πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα και έκανε αιμοκάθαρση.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως πρόκειται ασθενή από την Καλλιθέα που είχε μεταβεί στην κλινική για αιμοκάθαρση και έπειτα από σχετική ερώτηση για το αν θερμομετρήθηκε κατά την είσοδο του στην κλινική, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς, όπως είπε, δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο.

Συνέχισε λέγοντας πως ο σχετικός έλεγχος έγινε στον ασθενή από τον γιατρό του, μέσα στην Μονάδα.

«Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα ήρθε στην κλινική με πυρετό. Αμέσως μπήκε στο ιατρείο της κλινικής και μόλις διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στον ιό», ανέφερε ο κ. Κοκκινάκης.

Επανέλαβε πως ο ασθενής δεν νοσηλευόταν μέσα στην κλινική. «Προφανώς το νόσημα το είχε νωρίτερα για αυτό και έγινε διασπορά», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένα κλινική έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 28 ασθενής και νοσηλευτικό προσωπικό.



Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική «Ταξιάρχαι» όσο και για την «Κασταλία», με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  1. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  1. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  2. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

To CNN Greece επικοινώνησε με τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Όπως είπε ο δήμαρχος Περιστερίου, οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και αναμένουν ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ