Συνελήφθη κάτοικος Μυτιλήνης για τους πυροβολισμούς κατά προσφύγων στη Μόρια
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψη του φερόμενου ως δράστη των πυροβολισμών που σημειώθηκαν την Τετάρτη στη Μόρια, που είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο ανθρώπων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσει το άτομο που σε αγροτική τοποθεσία, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο και τραυμάτισε δυο αλλοδαπούς».
Πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Μυτιλήνη, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε και δύο φυσίγγια. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
Το βράδυ της Τετάρτης δύο αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Αρχικά είχαν μεταφερθεί στο ιατρείο του καταυλισμού της Μόριας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε επτά χιλιόμετρα μακρά από το στρατόπεδο της Μόριας. Όπως κατήγγειλαν δύο Αφγανοί και δύο Ιρανοί, είχαν πάει για να περπατήσουν, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς από καραμπίνα.
«ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ»: Ο «εφιάλτης στο δρόμο με τα μπλόκα» και το μπαλάκι ευθυνών κυβέρνησης - αγροτών
07:05
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παραμονή των Χριστουγέννων σε όλη τη χώρα
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (24 Δεκεμβρίου)
06:30
Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν πήραν το Δώρο των Χριστουγέννων
06:00