ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Καστοριά: Τέλος η καραντίνα για έξι χωριά μετά από 24 ημέρες

Κορωνοϊός - Καστοριά: Τέλος η καραντίνα για έξι χωριά μετά από 24 ημέρες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι κάτοικοι συνολικά έξι χωριών του δήμου Καστοριάς καταφέρνουν να βγουν σήμερα, Παρασκευή, από την καραντίνα μετά από 24 μέρες και μετρώντας έξι θανάτους από τον κορωνοϊό.

Η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη, η Πτεριά, ήταν ανάμεσα στα χωριά που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν.

Στη Μεσοποταμία τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας είχαν τεθεί σε εφαρμογή από τις 31 Μαρτίου, ενώ μετά το πέρασμα δύο εβδομάδων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει παράταση επιπλέον 10 ημερών και αυτό για προληπτικούς λόγους.

Οι κάτοικοι των χωριών κάνοντας υπομονή τήρησαν όλα τα μέτρα και τις οδηγίες που τους δόθηκαν.

«Αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και τους κατοίκους, για την υπομονή και τη συνεργασία τους όλες αυτές τις εβδομάδες και να τους ευχηθούμε ποτέ ξανά να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις. Αργά ή γρήγορα θα βρεθώ κοντά τους, να τους σφίξω το χέρι και να μοιραστώ μαζί τους τα χαμόγελα περήφανων Ελλήνων, που έκρυψαν οι μάσκες όλες αυτές τις μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Στη Μεσοποταμία βρέθηκε ο ΣΚΑΪ να μιλήσει με τους κατοίκους για το πώς βίωσαν την καραντίνα. Κάτοικος δήλωσε πως η κατάσταση αυτή τους έκανε να σκεφτούν τη ζωή τους.

Σημειώνεται πως στα 2.463 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 55 νέα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολγίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, 57 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, 52 είναι διασωληνωμένοι και έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Όπως είπε ο καθηγητής, τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ