ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας για κλινική «Ταξιάρχαι»: Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους, 37 θετικοί στον κορωνοϊό

Τσιόδρας για κλινική «Ταξιάρχαι»: Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους, 37 θετικοί στον κορωνοϊό

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. 

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid - 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Ειδικότερα, νωρίτερα έξι νεφροπαθείς από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» συνεχίστηκαν κανονικά σήμερα.

Στην κλινική λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ. Οι αιμοκαθάρσεις 50 ατόμων γίνονται κανονικά γιατί ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ μπορεί να βρίσκεται η νόσος σε φάση επώασης και εάν μεταφερθούν σε άλλο χώρο υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ