Χαρδαλιάς: Κλειστά όλα τα τζαμιά ενόψει Ραμαζανιού
Κλειστά είναι τα τζαμιά σε όλη τη χώρα, όπως υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.
Ενόψει του Ραμαζανιού, που γιορτάζουν οι μουσουλμάνοι από σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως: «Σε ισχύ παραμένει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας λατρευτικών χώρων όλων των δογμάτων, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η ΚΥΑ αφορά όλα τα δόγματα, όλες τις θρησκείες και τις πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές».
Συνέχισε λέγοντας πως:
«Κατά συνέπεια και για το Ραμαζάνι η λειτουργία των λατρευτικών χώρων επιτρέπεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία θρησκευτικού λειτουργού και του απαιτούμενου βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα. Αγαπητοί συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι σας. Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό».
Με τη σειρά του ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως «σεβόμαστε όλες τις θρησκείες» αλλά πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα.
Ρουμανία: Ουγγαρία και Γερμανία ενδιαφέρονται για εισαγωγές φυσικού αερίου από το Neptune Deep
16:59
Κατασχέθηκαν τρία κιλά κοκαΐνης μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων στη Θεσσαλονίκη - Τρεις συλλήψεις (pics&vid)
16:54
Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την παροχή βοήθεια σε καύσιμα στην Κούβα, λέει η Μόσχα
16:43
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον διανομέα για την άγρια συμπλοκή των οδηγών στην Αχαρνών
16:40