ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας για την κλινική στο Περιστέρι

Τσιόδρας: Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας για την κλινική στο Περιστέρι
INTIME NEWS

«Σημαντικό ζήτημα» χαρακτήρισε το περιστατικό με τη μονάδα υγείας «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας πως τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό

«Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα. Και οι 17 εργαζόμενοι, θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα αυτό, ο κ. Τσιόδρας έστειλε αυστηρό μήνυμα, σημειώνοντας πως δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Όπως είπε:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις πανδημίας θα πρέπει σε χώρους υγείας με ευπαθείς ομάδες να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης. Το προσωπικό είχε συμπτώματα, εξετάστηκε από τον γιατρό και του επιτράπηκε να δουλεύει. Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες. Γι΄αυτό καταργηθήκαν τα επισκεπτήρια. Δεν είμαστε τόσο απάνθρωποι. Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνιση και δεν θα φύγει εύκολα αυτός ο ιός. Είμαστε σε μια μάχη».

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους», είπε ακόμη ο καθηγητής.

Ωστόσο, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως σε σύνολο 34 κρουσμάτων στην κλινική «Ταξιάρχαι» βρέθηκαν 121 στενές επαφές που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Επανέλαβε πως δίνεται ιδιαίτερη προσοχή των ατόμων που κάνουν αιμοκάθαρση.

«Σε κατοίκον περιορισμό τέθηκαν 39 συνεργαζόμενοι γιατροί», δήλωσε.

Σχετικά με τη δομή στα νότια προάστια όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Παρόλα αυτά τηρούνται κατά γράμμα οι οδηγίες ασφαλείας.

130 οι νεκροί στη χώρα μας

Στα 2.490 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν 27 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη πέντε θάνατοι στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 48 άνθρωποι. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 60 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν 2.760.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, 762.000 ανέρρωσαν.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 61.407, τεστ στον πληθυσμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ