ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνεται η μετακίνηση σε Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνεται η μετακίνηση σε Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Το σταδιακό άνοιγμα των Ειρηνοδικείων και Υποθηκοφυλακείων της χώρας από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά με την τήρηση των αυστηρών μέτρων υγεινομικής απόστασης, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η μετακινήσεις των πολιτών προς Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία θα γίνεται με τη χρήση του κωδικού Β2 (σ.σ. ο κωδικός που αφορά σε μετακίνησε σε τράπεζα ή σούπερ μάρκετ) και την αποστολή του σχετικού γραπτού μηνύματος στο 13033.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των Ειρηνοδικείων και Υποθηκοφυλακείων, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και αυτά είναι η χρήση μάσκας από την Έδρα, τόσο και από τους συνηγόρους και τους διαδίκους και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των υπηρεσιών αυτών.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ επανέλαβε ότι ισχύει και η απόσταση 1,5μ. των ευρισκομένων στους χώρους αυτούς.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει γίνει από τον ελληνικό λαό.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η άρση των μέτρων, όμως, θα γίνει με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα υγιεινής. Αν δεν χαλαρώσουμε, θα επιτύχουμε», είπε.

Κατά τα λοιπά, στα 2.506 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν, 16 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.

Από τα 2.506 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Η πλειονότητα αυτών έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 2.834.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, πάνω από 762.000 ανέρρωσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ