ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι λέει ο Τσιόδρας για το σταδιακό «χτίσιμο» της ανοσίας

Κορωνοϊός: Τι λέει ο Τσιόδρας για το σταδιακό «χτίσιμο» της ανοσίας
INTIME NEWS

«Το εάν η σταδιακή ανοσία θα οδηγούσε σε σταδιακή εξασφάλιση των πολιτών έναντι της νόσου, δεν είναι γνωστό. Δεν υπάρχουν ακόμη όλα τα επιστημονικά δεδομένα». Αυτό δήλωσε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

Ερωτηθείς για το εάν θα ήταν καλύτερο το σταδιακό «χτίσιμο» της ανοσίας, με το άνοιγμα των παιδοτόπων, ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε: «Εκτιμώ πως μια ηλικιακή ομάδα, όπως τα μικρά παιδιά που έχουν χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας, θα μπορούσαν να εκτεθούν πιο σύντομα, αλλά αυτό μένει να δούμε εάν θα εφαρμοστεί».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την ανοσία στον πληθυσμό από τον κορωνοϊό ο κ. Τσιόδρας σημείωσε τη δυσκολία να επιτευχθεί αυτή σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπέκυψαν οι Αρχές στην κοινωνική πίεση για την άρση των μέτρων, αλλά κρίθηκε ότι τώρα είναι καλό να «ανοίξουν» κάποιες κινήσεις για τις μη ευπαθείς ομάδες, γιατί θα ήταν ανέφικτο να είναι η χώρα σε lock down για έναν και ενάμιση χρόνο.



16 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 2.506 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν, 16 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.

Από τα 2.506 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Η πλειονότητα αυτών έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 2.834.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, πάνω από 762.000 ανέρρωσαν.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ