ΕΛΛΑΔΑ

Ζαχαράκη: Θέμα ημερών η τελική ημερομηνία για τις πανελλαδικές

Ζαχαράκη: Θέμα ημερών η τελική ημερομηνία για τις πανελλαδικές
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τα σχολεία. Σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να περιμένουμε τις γενικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να υπάρξουν και πιο ειδικές που αφορούν την εκπαίδευση.

«Είναι θέμα ημερών έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιο θα είναι το συνολικότερο σχέδιο της επιστροφής στην νέα πραγματικότητα» ανέφερε, μιλώντας στο Mega.

Το δεδομένο είναι ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της γ' λυκείου. Η υφυπουργός τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία επιστροφής στα θρανία των μαθητών της γ’ λυκείου ή της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι πολύ σημαντικό ότι οι μαθητές γνωρίζουν την ύλη στην οποία θα εξεταστούν, καθώς και περίπου το διάστημα το οποίο θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά μας γνωρίζουν την ύλη τους. Ξέρουν επίσης ότι η πρόθεση είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου. Ξέρουν περίπου το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν και την τελική ημερομηνία αλλά αυτό νομίζω είναι θέμα ημερών».

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά ζητήματα νωρίτερης έναρξης της σχολικής χρονιάς και μετακύλιση της ύλης τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ερώτημα αν τα σχολεία θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν το καλοκαίρι ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα των ειδικών.

«Για το ερώτημα αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι, νομίζω ότι αυτό ας το αφήσουμε στο τι προτείνουν οι άνθρωποι που παρατηρούν την πορεία της αντιμετώπισης του ιού. Από την άλλη, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από αυτούς που θα τις εφαρμόσουν».

Η κ. Ζαχαράκη επισήμανε ότι το υπουργείο εξετάζει διάφορα σενάρια για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, γνώμονας ωστόσο παραμένει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ