ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Στους 134 οι νεκροί

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Στους 134 οι νεκροί
INTIME NEWS

Έντεκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας ενώ τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 134.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη 46 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

Τέσσερις νέοι θάνατοι

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό χθες και σήμερα. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 60χρονος ασθενής από την κλινική «Ταξιάρχαι», ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό και κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Νωρίτερα, μια 58χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με υποκείμενα νοσήματα καθώς και ένας 91χρονος που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έχασαν τη ζωή τους λόγω της νόσοου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο άτυχος 91χρονος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι παρότι το Σάββατο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, δεν ανακοίνωσε κανέναν νεκρό κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου, μερικές ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως τη «μάχη» έχασε ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Από υποκείμενα νοσήματα έπασχε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο 78χρονος που κατέληξε στον Ευαγγελισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ