ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στους 136 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξαν ένας άνδρας και μία γυναίκα

Κορωνοϊός: Στους 136 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξαν ένας άνδρας και μία γυναίκα
ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη δύο άτομα κατέληξαν λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, υπέκυψε μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ένας 80χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη 46 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

Επιχείρηση «βγαίνουμε από το σπίτι»

Η επιχείρηση «βγαίνουμε από το σπίτι» - σε αντίθεση με την έως τώρα επιχείρηση «μένουμε σπίτι» - που στήνει η κυβέρνηση, ξεκινώντας από την 4η Μαΐου με το σταδιακό άνοιγμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά με καθημερινό έλεγχο για την αποφυγή οπισθοδρόμησης, είναι κάτι στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει τεράστια σημασία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σβήνουν και γράφουν συνεχώς, αυτά τα οποία ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναφέρει στο διάγγελμά του αύριο, Τρίτη, και που εξειδικεύουν πέντε υπουργοί, ο καθένας στον τομέα του, για τα μέτρα που θα ισχύσουν σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Κορωνοϊός: Επιχείρηση «βγαίνουμε από το σπίτι»

Ασφαλώς δεν πρόκειται για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά για μετάβαση σε μια νέα περίοδο, η οποία σε τίποτα δεν θα θυμίζει την εποχή προ κορωνοϊού, όπως την γνωρίζαμε τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.