ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ανοικτή η Νέα Παραλία

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Ανοικτή η Νέα Παραλία
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άνοιξαν από νωρίς τα κιγκλιδώματα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μετά και την αποδοχή της εισήγησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα από τον αρμόδιο υφυπουργό, Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς εκ παραδρομής ανέφερε πως η Νέα Παραλία αναμένεται να ανοίξει από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, είχαν ισχύ μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.

Με αυτό το δεδομένο, η Αστυνομία δεν μπορούσε να κρατήσει κλειστή τη Νέα Παραλία.



Στους 136 οι θάνατοι στη χώρα μας

Κατά τα λοιπά, στα 2.534 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρας μας καθώς καταγράφηκαν 17 νέα περιστατικά. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 136.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 43 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε νέα συμπτώματα του κορωνοϊού. Όπως είπε είναι: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης.

Σημείωσε πως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ