ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο απολογισμός στη χώρα μας - Κατέληξε ηλικιωμένος

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο απολογισμός στη χώρα μας - Κατέληξε ηλικιωμένος
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακόμη ένας ηλικιωμένος έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, κατέληξε ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και ήταν μεταξύ των κρουσμάτων στην κλινική Ταξιάρχαι.

Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό από την ιδιωτική κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι, τα ξημερώματα γνωστοποιήθηκε ότι υπέκυψε και ένας 90χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 138.

2.534 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Στα 2.534 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς καταγράφηκαν 17 νέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 43 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ακόμη, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε νέα συμπτώματα του κορωνοϊού.

«Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε τη νόσο, τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προσέθεσε κάποια περαιτέρω που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας», σημείωσε αρχικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο.

Προσέθεσαν τις κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης.



Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ