ΕΛΛΑΔΑ

Spiegel: Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε κατά Γερμανών της Frontex στον Έβρο

Spiegel: Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε κατά Γερμανών της Frontex στον Έβρο
ΙΝΤΙΜΕ

Ένα άγνωστο περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή το Έβρου έφερε στο φως τα δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το Spiegel, Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν κατά Γερμανών, μελών της Frontex, τουλάχιστον μία φορά. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στο Τυχερό Έβρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αρχικά, τον πυροβολισμό φαίνεται πως άκουσε ένας Γερμανός συνοριοφύλακας και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Όπως περιγράφει το Spiegel, οι Γερμανοί είδαν, με κιάλια, έναν Τούρκο στρατιώτη στην άλλη πλευρά των συνόρων να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος έκανε μία άσεμνη χειρονομία και επέστρεψε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες που ήταν μαζί του τού φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν ακόμη έξι Τούρκοι και όλοι στόχευαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Όπως αναφέρει το Spiegel, την επομένη του περιστατικού, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Frontex Fabrice Leggeri και συζήτησαν μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα αποστολής περαιτέρω αξιωματούχων του Frontex στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό επιβεβαίωσε και το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ