ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά: Αυτοκόλλητα για την τήρηση των αποστάσεων λόγω κορωνοϊού κόλλησε το ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιά: Αυτοκόλλητα για την τήρηση των αποστάσεων λόγω κορωνοϊού κόλλησε το ΠΑΜΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΠΑΜΕ κόλλησε, στην Πλατεία Συντάγματος, αυτοκόλλητα στο οδόστρωμα, τα οποία δείχνουν την απόσταση που πρέπει να κρατάει ο ένας διαδηλωτής από τον άλλο λόγω κορωνοϊού.

Το ΠΑΜΕ για σήμερα διοργανώνει συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες.

Αυτή την ώρα, διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η Πρωτομαγιά ως θεσμοθετημένη αργία – ημέρα μνήμης και εκδηλώσεων, μεταφέρθηκε με απόφαση της κυβέρνησης για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, πιθανόν το Σάββατο 9 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «η Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 αναδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων και των κρατών ως ζητούμενο, καθώς συνιστά το διαχρονικό αντίδοτο τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από κάθε κρίση. Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα της εργατικής τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη των εργαζομένων για ισότητα και δικαιοσύνη συνεχίζεται αδιάκοπα».

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους, επισημαίνοντας πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορωνοϊού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ