ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 144 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε ηλικιωμένη στο ΝΙΜΤΣ

Κορωνοϊός: 144 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε ηλικιωμένη στο ΝΙΜΤΣ
AP Photo/Pavel Golovkin

Ακόμη μία γυναίκα κατέληξε λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία 76χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Η ηλικιωμένη είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Έτσι, οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται συνολικά στους 144.

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 2.620, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Συνολικά 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί συνολικά 78.207 δείγματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, όσοι παίρνουν φάρμακα με στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσουν. Όπως είπε, εξάλλου, τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν καταδείξει ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες

Κρίσιμες χαρακτήρισε, εξάλλου, ο Σωτήρης Τσιόδρας τις επόμενες 15 ημέρες, όσον αφορά τον έλεγχο της επιδημίας, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αν συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικά φορείς του κορονοϊού και συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής των χεριών και όσα αφορούν τις αποστάσεις και εάν περιορίσουμε με τη θέληση μας τις πολλές επαφές μας, τις συναθροίσεις μας σε χώρους συνωστισμού, θα έχουμε λιγότερο κίνδυνο αναζωπύρωσης και ευρείας διασποράς από τη Δευτέρα που θα αυξηθούν οι επαφές».

Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να διαγιγνώσκονται έγκαιρα οι νέες περιπτώσεις της νόσου με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο και την άμεση παρέμβαση με την ιχνηλάτηση των επαφών από τα νέα περιστατικά, επισήμανε.

«Ακόμη δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε καθημερινά την εικόνα της νόσου και αν χρειαστεί να παρεμβαίνουμε, θα παρεμβαίνουμε για να ελεγχθεί η επιδημία πριν αυτή λάβει διαστάσεις», τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Ερωτηθείς για το τι θα καθορίσει ένα νέο lockdown, είπε ότι αυτό θα είναι ο ενεργός παραγωγικός αριθμός R0 «που αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω από 1», όπως εξήγησε και προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι δείκτες στην πορεία για την εκτίμηση της επιδημίας, οι οποίοι σχετίζονται με τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ