ΕΛΛΑΔΑ

«Γιατί σε εμένα αυτό το κακό;»: Τα πρώτα λόγια του φερόμενου ως δράστη του φονικού των Ανωγείων

«Γιατί σε εμένα αυτό το κακό;»: Τα πρώτα λόγια του φερόμενου ως δράστη του φονικού των Ανωγείων
Image Photo Services / ΙΝΤΙΜΕ

Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του πέρασε το κατώφλι της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του ενός θύματος του διπλού φονικού στα Ανώγεια της Κρήτης και φερόμενος ως δράστης της δεύτερης ανθρωποκτονίας.

 

Ο 29χρονος φέρεται να πυροβόλησε το δεύτερο θύμα του αιματηρού περιστατικού –30 ετών- που μόλις μερικά λεπτά νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ΝeaKriti.gr, o 29χρονος εμφανίζεται σοκαρισμένος από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας επαναλάμβανε συχνά τη φράση «γιατί αυτό το κακό να τύχει σε εμένα και το σπίτι μου».

Ο 29χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και το πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν.

Το 63χρονο θύμα μπήκε στη μέση και ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει από το σημείο και να δώσει τέλος στην ένταση.

Ωστόσο ο 30χρονος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 63χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, τον 30χρονο φέρεται να πυροβόλησε ο γιος του θύματος, που στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας ακόμη άνδρας, που βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να χωρίσει τους άνδρες.

Ποιος είναι 29χρονος

Ο 29χρονος είναι ένα από τα πέντε παιδιά του 63χρονου θύματος, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένειά του και πήγαινε τακτικά στα Ανώγεια. Μάλιστα, κατά την έναρξη του lockdown επέστρεψε στο χωριό του για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Cretapost.gr αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα (03.05.2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (02.05.2020) το βράδυ, ο ανωτέρω συλληφθείς με την χρήση όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ημεδαπό, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε τραυματίσει με όπλο επίσης θανάσιμα, έναν ακόμη ημεδαπό.

Στο σημείο μετέβησαν, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου καθώς και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ