ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Στον εισαγγελέα ο 29χρονος υπό το φόβο βεντέτας

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Στον εισαγγελέα ο 29χρονος υπό το φόβο βεντέτας
Image Photo Services / INTIME

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 29χρονος γιος του ενός θύματος του διπλού φονικού στα Ανώγεια της Κρήτης –μιας αιματηρής συμπλοκής που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και έναν τραυματία και εγείρει φόβους για βεντέτα στην περιοχή.

Ο 29χρονος γιος του 63χρονου θύματος θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την ώρα που συγγενείς και φίλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον πατέρα του στα Ανώγεια, περίπου στις 12:00.

Χθες παραδόθηκε στην αστυνομία και σήμερα αναμένεται να δώσει την δική του εκδοχή για το διπλό φονικό.

Ο 29χρονος παραδόθηκε χθες στην αστυνομία –πριν τη λήξη του αυτοφώρου- με πληροφορίες κρητικών ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο νεαρός διερωτήθηκε αρκετές φορές γιατί αυτό το κακό βρήκε εκείνον και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cretalive.gr, o 29χρονος φέρεται να κατέθεσε πως βρισκόταν στο σπίτι την ώρα που ο 30χρονος σκότωσε τον πατέρα του και μόλις άκουσε τον πυροβολισμό όρμησε έξω με το 9άρι όπλο που είχε.

Όταν είδε τον πατέρα του νεκρό, όπως υποστήριξε, θόλωσε και σκότωσε τον 30χρονο.

Χθες τελέστηκε η κηδεία του δεύτερου νεκρού της τραγωδίας, του 30χρονου.

Εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας –από τις πιο γνωστές και ιστορικές της περιοχής των Ανωγείων- συνόδευσαν τον 30χρονο στην τελευταία του κατοικία, δημιουργώντας μεγάλη πομπή από την εκκλησία προς το κοιμητήριο.

Με την διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν.

Το 63χρονο θύμα μπήκε στη μέση και ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει από το σημείο και να δώσει τέλος στην ένταση.

Ωστόσο ο 30χρονος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 63χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, τον 30χρονο φέρεται να πυροβόλησε ο γιος του θύματος, που στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας ακόμη άνδρας, που βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να χωρίσει τους άνδρες.

Ποιος είναι 29χρονος

Ο 29χρονος είναι ένα από τα πέντε παιδιά του 63χρονου θύματος, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένειά του και πήγαινε τακτικά στα Ανώγεια. Μάλιστα, κατά την έναρξη του lockdown επέστρεψε στο χωριό του για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Cretapost.gr αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing, έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ