ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στο «Αττικόν» - 145 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στο «Αττικόν» - 145 οι νεκροί στην Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη στη χώρα μας, λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, υπέκυψε μία 88χρονη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 145.

Το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκαν μόλις έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.626.

Ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που αντικατέστησε χθες τον Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε πως -μέχρι και την Κυριακή- 37 άτομα παρέμεναν διασωληνωμένα, ενώ 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 79.332 τεστ.

Ο κ. Χατζηγεωργίου υπενθύμισε πως τα βασικά μέτρα προστασίας είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκες προστασίας.

Για τη χρήση των μασκών

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις μάσκες είπε πως «αν και στην αρχή δεν ήταν απαραίτητη η χρήση, τώρα αυτό είναι απαραίτητο και να δώσουμε λίγο περισσότερη βαρύτητα στη χρήση της. Όταν λέμε μάσκα εννοούμε ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη».

Τόνισε πως οι μάσκες που δεν πρέπει να επιλέγονται είναι αυτές με βαλβίδες εκπνοής καθώς χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς.

Συνέχισε λέγοντας πως οι υφασμάτινες μάσκες μετά τη χρησιμοποίησή τους πρέπει να πλένονται με καυτό νερό και έπειτα να σιδερώνονται.

«Δεν πρέπει να πιάνουμε ποτέ τη μάσκα στην εξωτερική της επιφάνεια. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συστήνει να χρησιμοποιείται η μάσκα όπου δεν μπορεί να υπάρξει το μέτρο της απόστασης», είπε ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ