ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: Η οικογένεια του 30χρονου παρέδωσε ένα όπλο στην αστυνομία - Ασκήθηκε δίωξη στον 29χρονο

Ανώγεια: Η οικογένεια του 30χρονου παρέδωσε ένα όπλο στην αστυνομία - Ασκήθηκε δίωξη στον 29χρονο
INTIME

Παραδόθηκε στις Αρχές από τον αδερφό του 30χρονου και το δεύτερο όπλο που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στα Ανώγεια, ώστε να προχωρήσουν οι βαλλιστικές έρευνες.

Στο σημείο του φονικού βρέθηκαν 9 κάλυκες ενώ, όπως αναφέρει ο Alpha, οι 8 από τους 9 κάλυκες υπάρχουν υποψίες ότι προέρχονται από ένα όπλο ενώ ένας κάλυκας φαίνεται να προέρχεται από 9αρι όπλο και κατά τις εικασίες της αστυνομίας πρέπει να είναι από το όπλο του 30χρονου νεκρού.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου οδηγήθηκε ο 29χρονος γιος του ενός θύματος. Κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο γείτονά του, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Ο άνδρας οδηγήθηκε λίγο πριν τις 14:00 ενώπιον του ανακριτική και κατά την μεταφορά του τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με χαρακτηριστικό είναι ότι μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost.gr.

«Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου;», φέρεται να είπε ο άνδρας στους αστυνομικούς, ο οποίος, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο συνήγορος του 29χρονου Διονύσης Βέρας δήλωσε ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη, όπως αναμενόταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Τι είπε στην απολογία του ο 29χρονος

Σύμφωνα με το cretalive.gr, o 29χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή εξέθεσε τη δική του πλευρά για τα όσα έγιναν τη μοιραία μέρα και πώς έγινε το φονικό.

Όπως είπε, καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο 30χρονος και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτης». Εκείνος αντέδρασε και μετά από λεκτική διαμάχη, ο ίδιος τον χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιά.

Τρίτοι επενέβησαν και τους χώρισαν και στη συνέχεια και οι δύο πήγαν στα σπίτια τους.

Ο 29χρονος, όπως είπε, έκανε μπάνιο όταν άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να φωνάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου». Πήρε ένα όπλο και βγήκε από το σπίτι, όταν είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός.

Σύμφωνα πάντα με τo τοπικό μέσο ενημέρωσης, τότε ξεκίνησε να πυροβολεί κατά του 30χρονου, ο οποίος ήταν γονατιστός στο σημείο και είχε στραμμένο το πιστόλι του στον πατέρα του.

«Στα χέρια του παιδιού μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα»

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 30χρονου θύματος του διπλού φονικού ισχυρίζεται πως στα χέρια του παιδιού του «δεν βρέθηκε πυρίτιδα».

«Το παιδί μου είναι καθαρό, πεντακάθαρο», αναφέρει ο ίδιος, cretapost.gr. και προσθέτει:

«Στόχος μου είναι τώρα να αναθρέψω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και το κακό που βρήκε το σπίτι μου να μην τύχει ούτε στον εχθρό μου», συνεχίζει.

Τέλος, όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο πατέρας του θύματος επιβεβαίωσε πως οι δύο οικογένειες δεν είχαν κτηματικές διαφορές και πως η τραγωδία ξεκίνησε από ένα παρκάρισμα.

«Δεν είχαμε ποτέ διαφορές με την οικογένεια», λέει, χαρακτηριστικά.

Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας του 30χρονου

Μιλώντας στο cretalive.gr, οι δικηγόροι της οικογένειας του 30χρονου αναφέρουν πως βασικό τους μέλημα είναι η «διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης».

«Οι σκέψεις μας είναι στους δύο νεκρούς που θρηνούμε και βασικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής της Ανωγειανής κοινωνίας», λένε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο 29χρονος

Ο 29χρονος είναι ένα από τα πέντεπαιδιά του 63χρονου θύματος, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την οικογένειά του και πήγαινε τακτικά στα Ανώγεια. Μάλιστα, κατά την έναρξη του lockdown επέστρεψε στο χωριό του για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας Cretapost.gr αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing, έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν.

Το 63χρονο θύμα μπήκε στη μέση και ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει από το σημείο και να δώσει τέλος στην ένταση.

Ωστόσο ο 30χρονος πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 63χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια, τον 30χρονο φέρεται να πυροβόλησε ο γιος του θύματος, που στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας ακόμη άνδρας, που βρέθηκε στο σημείο και θέλησε να χωρίσει τους άνδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ