ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 5.2 βαθμών Ρίχτερ στην Ηλεία

Σεισμός 5.2 βαθμών Ρίχτερ στην Ηλεία
seismoi.gr

Σεισμός 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 24 χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου Ηλείας.

Ο σεισμός σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 21.00 και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Η δόνηση ταρακούνησε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Τρίπολης και άλλων περιοχών αρκετοί από τους οποίους βγήκαν έντρομοι απ' τα σπίτια τους. Αισθητός επίσης έγινε, λόγω της μεγάλης διάρκειάς του και στη Ζάκυνθο.

Όπως γράφει το patrisnews, έντεκα λεπτά μετά τη δόνηση ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,2 Ρίχτερ και λίγο αργότερα ακόμη δύο μικρότερης ισχύος, συγκεκριμένα 2,1 και 2,5 Ρίχτερ. Μικρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο νωρίς το πρωί θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.

Επίσης, αύριο το πρωί, κλιμάκια μηχανικών αναμένεται να επισκεφθούν κοινότητες σε αυτούς τους δύο δήμους για να κάνουν ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

andritsaina seismos

Σούπερ μάρκετ στην Ανδρίτσαινα μετά το σεισμό - Πηγή: patrisnews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ