ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Να ανοίξουν στόματα» ζητά ο δικηγόρος του 30χρονου θύματος

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Να ανοίξουν στόματα» ζητά ο δικηγόρος του 30χρονου θύματος
ΙΝΤΙΜΕ

Κάλεσμα στην τοπική κοινωνία των Ανωγείων και σε εκείνους που ήταν παρόντες στο διπλό φονικό του Σαββάτου, απηύθυνε ο δικηγόρος της οικογένειας του 30χρονου Γ.Ξ., που φέρεται να σκότωσε ο 29χρονος γιος του 63χρονου δεύτερου θύματος, Λ.Κ.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Κοκοσάλης, τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι όπως τα παρουσιάζει ο 29χρονος, αλλά εντελώς διαφορετικά και θα πρέπει όσοι βρέθηκαν στο σημείο το βράδυ του διπλού φονικού «να ανοίξουν τα στόματα τους» και να καταθέσουν τα πραγματικά γεγονότα.

«Θα πρέπει να καταθέσουν για να έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη και για να βάλουν τέλος σε τέτοιες ανάλογες ενέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο 29χρονος Μ.Κ., όταν πλησίασε με το όπλο του τον Γ.Ξ., ζούσε ο πατέρας του. Ωστόσο, έβαλε το όπλο στα πλευρά του 30χρονου βοσκού και το «άδειασε».

Ο 30χρονος Γ.Ξ. έφερε όπλο, μένει όμως -όπως τόνισε ο κ. Κοκοσάλης- να αποδειχθεί ότι το χρησιμοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο πατέρας του 30χρονου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι στα χέρια του παιδιού του δεν βρέθηκε πυρίτιδα.

Απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας από όπου αναμένονται απαντήσεις.

Σε συνδυασμό με τα ευρήματα της αυτοψίας και τα ιατροδικαστικά πορίσματα οι Αρχές θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις ακριβείς συνθήκες του διπλού μακελειού, βάζοντας τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στον τόπο του διπλού φονικού βρέθηκαν κάλυκες από δύο διαφορετικά πιστόλια, από 9άρι μικρό (σαν αυτό που παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου το μεσημέρι της Κυριακής ο 29χρονος Μ.Κ.) και από 9αρι κανονικό. Τα δύο όπλα εξαφανίστηκαν από τον τόπο της τραγωδίας, γεγονός που αλλοίωσε ως ένα βαθμό τον τόπο του εγκλήματος, κάνοντας δυσκολότερο το έργο των Αρχών κατά την αυτοψία.

Το πιστόλι της πλευράς του 30χρονου θύματος Γ.Ξ., ένα 9αρι, παραδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής από μέλη της οικογένειας στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων. Ο Λ.Κ. φέρεται να δέχθηκε μία βολή με φορά από πάνω προς τα κάτω, με πύλη εισόδου από την κοιλιακή χώρα και πύλη εξόδου από την σπονδυλική στήλη.

Οι πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι έπληξε την κεντρική αρτηρία και έτσι η μια και μοναδική βολή απέβη μοιραία.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας έχει σταλεί η μπλούζα που φορούσε προκειμένου να προσδιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η απόσταση της βολής που έκοψε το νήμα της ζωής του. Η απάντηση αυτή είναι κρίσιμη απέναντι σε διακινούμενο σενάριο περί εκπυρσοκρότησης του όπλου που κρατούσε ο 30χρονος Γ.Ξ. στη διάρκεια της πάλης του με τον Λ.Κ.

Η πλευρά του 63χρονου, ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, κάνοντας λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση του ανθρώπου της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ