ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Συνωστισμός για ένα... take away ποτό

Βόλος: Συνωστισμός για ένα... take away ποτό
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Συνωστισμός παρατηρήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε εγκαίνια καταστήματος με… take away ποτά στον Βόλο.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευε του τοπικού μέσου ενημέρωσης thenewspaper.gr, ήταν δεκάδες τα άτομα που συγκεντρώθηκαν για να πάρουν ένα ποτό, την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας έφτασαν στο σημείο μαζί με την παρέα τους για να απολαύσουν το ποτό τους.

Μάλιστα, επενέβη η αστυνομία, με τους ενστόλους να κάνουν συστάσεις για την τήρηση μέτρων, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα για τέτοιου είδους καταστάσεις.

Υπογράμμισε τη σημασία ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής, γιατί από αυτά εξαρτάται η επιτυχία της δεύτερης φάσης.

«Η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας».

Ως εκ τούτου, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία και ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται, όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών, κατέστησε σαφές.

Τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και γι’ αυτή την περίπτωση.

Υπενθύμισε για τους παραβάτες ότι υπάρχουν πρόστιμα και επιφυλάχθηκε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.





ΔΗΜΟΦΙΛΗ