ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Παρασκευή: Σύγκρουση εκατοντάδων ατόμων με τα ΜΑΤ - Τι λέει ο δήμαρχος

Αγία Παρασκευή: Σύγκρουση εκατοντάδων ατόμων με τα ΜΑΤ - Τι λέει ο δήμαρχος
Screengrab

Επεισόδια ξέσπασαν το δεύτερο βράδυ της άρσης των μέτρων, που είχαν τεθεί σε ισχύ λόγω κορωνοϊού, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Ειδικότερα, άγνωστος αριθμός ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, με αποτέλεσμα να επέμβει στο σημείο η Αστυνομία για να τους απομακρύνει, καθώς η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ισχύει ακόμη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 400 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έπιναν, μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες.

Οι Αρχές ανταπέδωσαν με ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με το aparaskevi-images.gr τα πράγματα ξέφυγαν περισσότερο, με τους νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ και να βάζουν φωτιά ακόμη και σε κάδους στην οδό Ελβετίας.

Η ένταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Καταγγελίες από τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς -ο οποίος βρέθηκε στο σημείο- κατήγγειλε πως η πλατεία «έχει γίνει άβατο» εδώ και πολλά χρόνια και έκανε λόγο ακόμη και για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε πως: «Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο» ανέφερε ο κ. Ζορμπάς, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι τα δυο τελευταία βράδια μαζεύτηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη περισσότερα από 800 άτομα.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι: «Είμαι υποχρεωμένος , εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας από την ευρύτατη διακινηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορονοϊού».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ