ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στο CNN Greece: Άβατο η πλατεία, ξέρει τι συμβαίνει η Αστυνομία

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στο CNN Greece: Άβατο η πλατεία, ξέρει τι συμβαίνει η Αστυνομία
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου το βράδυ της Τρίτης Screengrab

Για «άβατο εδώ και χρόνια και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών» κάνει λόγο ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, σε δηλώσεις του στο CNN Greece σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, τόσο το πρώτο βράδυ της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού, όσο και χθες, Τρίτη 5 Μαΐου.

«Γνωρίζει όλη η πόλη για τη διακίνηση ναρκωτικών, οι γονείς, η σχολική κοινότητα αλλά και η Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία, τόσο επί θητείας του στον Δήμο, όσο και επί θητείας του πρώην δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου.

«Το θέμα απασχολεί έντονα τα δημοτικά συμβούλια εδώ και τουλάχιστον τρεις θητείες».

Όπως σημειώνει, «η συγκέντρωση των 500 και πλέον ατόμων τα τελευταία δύο βράδια -που στην πλειοψηφία τους δεν είναι δημότες Αγίας Παρασκευής- ξεκίνησε από διαδικτυακή πρόσκληση το βράδυ της Κυριακή για τον εορτασμό της λήξης της καραντίνας».

«Για δύο συνεχόμενα βράδια, οι περίοικοι της πλατείας ενημερώνουν την Αστυνομία για τη συγκέντρωση αυτών των ατόμων. Είναι αρκετά πιθανό να επαναληφθεί και απόψε», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εμφανίστηκε ανήσυχος για τον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που θα είχε στην πόλη μία ενδεχόμενη επιβολή καραντίνας, καθώς «ο αριθμός των κρουσμάτων στον δήμο είναι ιδιαίτερα χαμηλός μέχρι σήμερα».

«Μετά την άρση των μέτρων βγήκε ο κόσμος αλλά με σεβασμό στους κανόνες», είπε, τονίζοντας ότι ο δήμος συστηματικά προβαίνει σε απολύμανση των δημόσιων χώρων, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

«Ως γιατρός και πνευμονολόγος αντιλαμβάνομαι την επικινδυνότητα του ιού», πρόσθεσε, εξηγώντας πως σε έναν ωφέλιμο χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων -όπως είναι η πλατεία Αγίου Ιωάννου- δεν μπορούν να συνωστίζονται 500 με 600 άτομα.

Επικοινωνία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο κ. Ζορμπάς ζήτησε με επιστολή την παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα, κάνοντας λόγο για «ένα κοινό μυστικό, το οποίο το γνωρίζουν όλοι».

«Θεωρώ ότι το γνωρίζει και το υπουργείο σας εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζω επίσης, ότι σας έχει καταγγελθεί και από το Αμερικανικό Κολέγιο το συγκεκριμένο θέμα, καθότι Αμερικανοί πολίτες που σπουδάζουν στο συγκεκριμένο Κολλέγιο έχουν δεχθεί επιθέσεις, αφενός πώλησης, αγοράς ναρκωτικών, αφετέρου ληστειών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά νωρίτερα σήμερα και εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Δείτε το βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ