ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Ροδίτης

Δίκη Τοπαλούδη: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Ροδίτης
ΙΝΤΙΜΕ

Αρνητικός στον κορωνοϊό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ροδίτης που κατηγορείται πως δολοφόνησε και βίασε την Ελένη Τοπαλούδη

Ο κατηγορούμενος είχε πυρετό και μεταφέρθηκε από το Ψυχιατρείο στο Θριάσιο προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ.

Αυτό ήταν το μοναδικό σύμπτωμα που είχε, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε αναφέρει πως έχει πυρετό και κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Τι είπε στην απολογία του ο 23χρονος

Στον συγκατηγορούμενο του απέδωσε τις ευθύνες για όσα συνέβησαν στην Ελένη Τοπαλούδη τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018, ο Ροδίτης κατηγορούμενος που απολογήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος, μέσα στο σπίτι του οποίου η φοιτήτρια βιάσθηκε και κακοποιήθηκε φρικτά σύμφωνα με την κατηγορία, δήλωσε στο δικαστήριο πως ήταν παρών πλην όμως εντελώς αμέτοχος σε αναπάντεχο ξέσπασμα βίας του τότε φίλου και νυν συγκατηγορουμένου του, σε βάρος της 19χρονης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν σκότωσε και δεν βίασε την φοιτήτρια, για την οποία ανέφερε πως «το έπαιζε λίγο δύσκολη» και πως ότι έκανε μαζί της, ήταν επιθυμία της. «Ήθελε να γίνουν όλα αυτά, ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί».

Απάντησε επίσης ότι δεν νιώθει τύψεις για όσα υπέστη η 19χρονη, αφού, όπως είπε, ο ίδιος δεν έκανε τίποτε, αλλά νιώθει άσχημα γιατί δεν απέτρεψε τον συγκατηγορούμενο του από όσα έκανε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση τους με την φοιτήτρια, ο 23χρονος είπε πως ο συγκατηγορούμενος του, κανόνισε να βρεθούν οι τρεις τους στο εξοχικό του, λέγοντας του πως το θύμα το είχε προτείνει. Ανέφερε μάλιστα πως το επίμαχο βράδυ που πήραν την φοιτήτρια από το σπίτι της, θεώρησε πως η 19χρονη είχε κάνει χρήση ουσιών «φαινόταν ότι είχε πιει κάτι... ήταν παρανοϊκή».

Κατά τον κατηγορούμενο, η κατάσταση ξέφυγε αφού είχαν ερωτική επαφή με την 19χρονη, όταν εκείνη δήλωσε στον Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο πως αυτός (σσ ο Ροδίτης) ήταν ερωτικά καλύτερος. Τότε, όπως είπε ο απολογούμενος, ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του «άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε είσαι σκληρόπετση. Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνος, δεν τον βοήθησα καθόλου. Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο».

Ο 23χρονος είπε επίσης στο δικαστήριο πως έλεγε στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά, παρόλο που παραδέχθηκε πως ο ίδιος οδηγούσε, «κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια».

Τονίζοντας πως ο ίδιος δεν βοήθησε καθόλου ο Ροδίτης κατηγορούμενος υποστήριξε, πως μόνος του ο συγκατηγορούμενος του, κατέβασε την σχεδόν λιπόθυμη φοιτήτρια στα βράχια. «Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα. Μετά πήγε σπίτι καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα».

Σύμφωνα με την εξιστόρηση του κατηγορούμενου όταν εξαγριώθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος και άρχισε να χτυπά την 19χρονη , ο ίδιος δεν έκανε τίποτε. «Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα».

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Είπε επίσης πως αφού ο συγκατηγορούμενος του πέταξε την 19χρονη στον γκρεμό γύρισε στο αυτοκίνητο και του είπε «πάμε όλα τελείωσαν» και πως τις επόμενες ημέρες του έλεγε να πούνε ψέματα ότι την άφησαν στην περιοχή ώστε να φανεί πως άλλοι την σκότωσαν.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι.. για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες..

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πώς αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά.

Εισαγγελέας: Ρωτάω σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα.

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της.

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις;

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ